Wit - Theater aan de stroom - een theaterstuk over een moedige vrouw die geconfronteerd wordt met kanker

De Amerikaanse theaterauteur Margaret Edson gaf haar toneeltekst de titel ‘Wit’, wat ‘bijtende verbale humor’ betekent. Het mooie is dat die titel ook gewoon bruikbaar is in het Nederlands, omdat het stuk zich volledig afspeelt in de witte, steriele omgeving van een ziekenhuis. Het gaat over Vivian Bearing, een professor literatuur die een experimentele kankerbehandeling ondergaat en zich tevergeefs vastklampt aan haar vakgebied, de poëzie. Het emotioneel geladen onderwerp wordt in de theatervoorstelling van Stad aan de stroom heel menselijk, ontroerend en toch geestig voorgesteld, met Anneleen Cooremans in de hoofdrol.

Wit -1                 Wit -2

Lees hier wat meer over het stuk ‘Wit’.

Hopelijk zal Theater aan de stroom dit toneelstuk in de toekomst nog eens op de agenda zetten. Hier vindt u alvast de info uit het archief.

Langere behandeling met Nolvadex (Tamoxifen) na borstkanker

Vrouwen die borstkanker krijgen vóór de menopauze krijgen na hun eerstelijnsbehandeling vaak Tamoxifen voorgeschreven, beter bekend onder de merknaam Nolvadex. Een behandeling met deze borstkankerremmer duurde vroeger 5 jaar, maar een studie wijst uit dat een behandeling van 10 jaar betere resultaten oplevert.

Lees hier het artikel in De Standaard van 31-12-2012.

De betere resultaten zijn natuurlijk goed nieuws, ondanks de nevenwerkingen van Nolvadex. Eén daarvan, waar heel wat klanten van Haar Center mee geconfronteerd worden, is het moeilijk weer aangroeien van het eigen haar na de chemokuur. De medische wereld erkent die klachten: haaruitval en problematische haargroei zijn nu ook vermeld op de bijsluiter. Dan zou het logisch zijn dat de tegemoetkoming voor een pruik ook zou gelden voor de langere behandelingsperiode. Volgens onze contacten bij de mutualiteit is dat echter niet het geval. Toch kunnen we bij Haar Center nog een paar extra tips geven in verband met die (gedeeltelijke) terugbetaling.

Hebt u meer informatie nodig hierover? Vraag Jessica gerust om uitleg!

Bezoek van de leerlingen van 6HZ van Berkenboom in Sint-Niklaas

Op 25-10-2012 kwamen de leerlingen van 6HZ van het Technisch Berkenboom-Instituut op bezoek bij Haar Center.

 

Voor leerlingen haarzorg is dat altijd een eye-opener. Ze zijn dag in, dag uit met haar bezig en vaak staan ze er tijdens zo'n bezoek voor het eerst bij stil dat hun toekomstige klanten ook wel eens met haarpech geconfronteerd kunnen worden, bijvoorbeeld door een behandeling tegen kanker. Bij Haar Center leren dat er ook voor die situaties oplossingen bestaan. Alle partijen hebben baat bij deze leerzame werkbezoeken:

  • De leerlingen: ze krijgen meteen praktijkervaring met pruiken en hoe om te gaan met mensen met haarproblemen. Zoiets geeft een sociale boost.
  • De school: deze kan de leerlingen buiten de schoolse sfeer en midden in de praktijk laten kennismaken met een wel heel sociaal aspect van haarverzorging.
  • De toekomstige klanten van de kapsters en kappers in opleiding: als ze ooit geconfronteerd worden met haaruitval, krijgen ze relevante informatie en een goed doorverwijsadres.
  • Lydia zelf: het is altijd prettig om de rijke ervaring die ze heeft opgebouwd te delen met jonge mensen die er echt iets aan hebben.

Haarwerken van Haar Center in ‘Steel Magnolias’ van Theater aan de stroom’

Deze theaterklassieker, die het ook als film heel goed deed, wordt van april tot juni 2012 gespeeld in 'Theater aan de stroom' door Camilia Blereau, Danni Heylen, Nora Tilley, Vanya Wellens, Ilse Janssens en Veerle Lombaert.

De mise-en-scene is een kapsalon, dus haar speelt een belangrijke rol in het stuk. Voor deze productie levert Haar Center de pruiken, wat eerder ook al het geval was voor 'Groenten uit Balen'. En de actrices zijn zeker enthousiast over de kwaliteit van de haarwerken: heel wat beter dan waar ze bij ander theater- en tv-werk mee te maken krijgen.

En inderdaad, zelfs in het promotiefilmpje voor deze uitvoering van 'Steel Magnolias' komen de pruiken van Haar Center heel goed tot hun recht:

De samenwerking tussen 'Theater aan de stroom' en Lydia van Haar Center is heel aangenaam en hartelijk, zowel voor 'Groenten uit Balen' als 'Steel Magnolias'. Zeker voor herhaling vatbaar.

Lees hier meer informatie over 'Theater aan de stroom'.

Lees hier meer over 'Steel Magnolias'.

Steel MagnoliasSteel MagnoliasSteel Magnolias

Een woordje van Lydia Caelen

Aan al mijn klanten: beste wensen en van harte bedankt

In de eerste plaats: mijn allerbeste wensen voor 2019. Voor mij persoonlijk zal 2019 het jaar worden waarin ik het wat rustiger aan zal doen, na meer dan 35 jaar als professionele haarwerkspecialiste. Ik maak dan ook van de gelegenheid gebruik om al mijn klanten te bedanken voor het vertrouwen dat jullie me al die jaren geschonken hebben.

 

De service blijft gegarandeerd

Persoonlijk contact, vertrouwen en discretie zijn altijd de belangrijkste aspecten geweest als ik advies gaf bij haarpech. En die staan ook hoog in het vaandel van Jessica, aan wie ik met een gerust hart de service overdraag. Jessica is de zaakvoerster van Quazi Hair & Cosmetics, vlakbij in Sint-Niklaas (Regentieplein 41). Ik zal haar de eerste tijd graag nog bijstaan met raad en daad, maar ik ben er nu al zeker van dat zij u even discreet en persoonlijk zal bijstaan bij haarpech als ik dat gedaan heb.