Bezoek van de leerlingen van 6HZ van Berkenboom in Sint-Niklaas

Op 25-10-2012 kwamen de leerlingen van 6HZ van het Technisch Berkenboom-Instituut op bezoek bij Haar Center.

 

Voor leerlingen haarzorg is dat altijd een eye-opener. Ze zijn dag in, dag uit met haar bezig en vaak staan ze er tijdens zo'n bezoek voor het eerst bij stil dat hun toekomstige klanten ook wel eens met haarpech geconfronteerd kunnen worden, bijvoorbeeld door een behandeling tegen kanker. Bij Haar Center leren dat er ook voor die situaties oplossingen bestaan. Alle partijen hebben baat bij deze leerzame werkbezoeken:

  • De leerlingen: ze krijgen meteen praktijkervaring met pruiken en hoe om te gaan met mensen met haarproblemen. Zoiets geeft een sociale boost.
  • De school: deze kan de leerlingen buiten de schoolse sfeer en midden in de praktijk laten kennismaken met een wel heel sociaal aspect van haarverzorging.
  • De toekomstige klanten van de kapsters en kappers in opleiding: als ze ooit geconfronteerd worden met haaruitval, krijgen ze relevante informatie en een goed doorverwijsadres.
  • Lydia zelf: het is altijd prettig om de rijke ervaring die ze heeft opgebouwd te delen met jonge mensen die er echt iets aan hebben.