Oorzaken van haaruitval

Haarpech bestaat in alle mogelijke soorten en gradaties. De belangrijkste oorzaken van haaruitval zijn deze:

Chemotherapie

Hebt u te horen gekregen dat u een oncologische behandeling moet volgen die haarverlies met zich meebrengt? Dat komt hard aan en misschien is die haarpech het laatste van uw zorgen. Toch is net dat haarverlies vaak het meest zichtbare gevolg van uw behandeling. Het is daarom een goed idee om vooraf advies in te winnen over mogelijke oplossingen. Haar Center biedt u een luisterend oor en geeft raad waar u echt iets aan hebt.

Haarverlies door een behandeling tegen kanker is vaak tijdelijk. Haar Center helpt u om die periode door te komen met een praktische en mooie haarprothese. En door de gedeeltelijke terugbetaling via de ziekteverzekering hoeft die helemaal niet duur te zijn. We helpen u graag om die administratief in orde te maken.

Medische behandeling

Andere dan oncologische behandelingen kunnen haaruitval veroorzaken. Het gebeurt ook dat uw natuurlijke haar na chemotherapie niet terugkomt. Wij hebben jarenlange ervaring met mensen die hetzelfde meemaken dan u en bij Haar Center hebben we alle begrip voor uw situatie.

Bij ons staat u centraal: kiest u voor een haarprothese, dan helpen we u graag verder. Maar we adviseren u met dezelfde aandacht over ander oplossingen. Even goede vrienden als u vindt dat die beter bij u passen.

De natuur

Laten we maar heel eerlijk zijn: heel wat mensen, mannen meer dan vrouwen, krijgen vroeg of laat te maken met dunner wordend haar. U zult in dat geval de goedbedoelde opmerkingen wel kennen: 'Ach, dat haar is zo belangrijk toch niet.' Of: 'Zoveel mensen hebben er last van.'

Niet bij Haar Center, voor ons telt hoe ú zich voelt, wat ú wilt, zonder vooroordelen. En als u kiest voor een pruik, dan helpen bij u daar graag bij, op een eerlijke en betrouwbare manier.

Haar Center kan uw haar niet vervangen, maar we kunnen wel alternatieven bieden die uw haarprobleem onzichtbaar en maatschappelijk meer aanvaard maken.

Alopecia

Behoort u tot de één op de 1000 tot 2000 mensen in de bevolking die getroffen is door alopecia areata? Ook hier geldt dat Haar Center u uw haar niet kan teruggeven, maar we bieden u via een haarprothese wel een alternatief die de aandoening onzichtbaar maakt en die uw zelfvertrouwen een duwtje in de rug kan geven.

Lees hier meer informatie over alopecia bij Wikipedia.

Haar Center biedt een ruime keuze van modellen, in alle mogelijke kleuren en types. Ongetwijfeld vinden we samen een oplossing die zo dicht mogelijk aansluit bij uw eigen haar. Of iets helemaal anders, als u dat liever hebt. Het belangrijkste is dat u er zich goed bij voelt.

Wilt u een vrijblijvend gesprek met vakkundig advies?
Bel ons voor een afspraak: 03/779 41 10  

U kunt ook een mail sturen naar info@haarcenter.be